donderdag 14 februari 2013

trampolinekat

De dochter van deze zetelkat, is eerder een trampolinekat. Grote grove werken worden dagelijks uitgevoerd in het kleine huisje in Gent. Al het speelgoed uit de dozen, gooien met de blokken, slaan op de speelgoedpiano en luidkeels roepen "NEEN".  Zou daar een ontluikende peuterpubertijd in aantocht zijn?
Het is me er eentje. Zo een dartelende trampolinekat rond de rokken. Rechtdoor is haar leuze.
Al vanaf dat ze babykat was, wist ze wat ze wou. NIET in de wieg maar OP de mama slapen en er voor gaan.
Nee, slapen is nog steeds haar ding niet. Slaap vatten -die tussenfase- minstens ! een half uur voor de rust tot haar komt en moeder zetelkat maar joggen op de trap naar de slaapkamer. "slapen nu, slapen." "Ogen toe."
Zo gaat het hier des avond ten huize Geernaert maar let wel op, het is ONS DOTTIG WOLLIG trampolinekatje (UITERAARD).
Ze kan hartelijk sociaal zijn. Zo weet ze in de winkel of op straat keer op keer een glimlach te toveren op de mensen hun gezichten. Men had het al gezegd -ben daar weer- toen ze babykat was, "'t gaat een sociale zijn" en potvollekkerekoffie, ze hebben gelijk, ze hebben gelijk !
Het duurt ook nooit lang vooraleer ze ontdooid is. Geef ze 2 min en het terrein is haar eigen. Ja, dan zie je een moeder vol trots.

Over moed en dapper gesproken, kan ze ook naar "Annabelleke bang" gaan. Zo is ze bang van de luster, een pluisje, de kat. Haha, best grappig, die kinderangsten maar wel een ernstige zaak voor de trampolinekat.

Kinderen moet je serieus nemen en laat ze niet te snel naar school gaan.
Laat ze maar op het gemak nog klein zijn, ook op 2,5 jaar. Ze hebben tijd genoeg om de grote wereld te ontdekken ! Lekker knus bij mama (zetelkat) blijven. Goed het zelfvertrouwen laten aansterken.
En God, ocharme voor de niet-zindelijke kindjes die op school plots de zindelijke kinderen zien. Het kan een stimulans zijn om zindelijk te worden maar het kan net zo goed het zelfvertrouwen ondermijnen. Dus beste ouders, een goede raad van Zetelkat ; Stuur je kind niet te snel naar school toe!

Mama Zetelkat





Geen opmerkingen:

Een reactie posten